25.1.07 Aamulla heräilimme Rydestä (asuinalueen nimi kuvaa kaiken) ja suuntasimme toiveikkain mielin katsomaan asuntoa. Hotellilta oli juna-asemalle noin kilometrin matka. Päästyämme asemalle edellinen juna puksutti liikkeelle ja jäimme odottelemaan seuraavaa. Seuraava tulikin 15min kuluttua, mutta jostain syystä se jäi odottelemaan yhdelle asemalle 5 minuutiksi, hiukan huolestuneina katselimme kelloa ja toivoimme välittäjänkin olevan myöhässä. Olimme kuitenkin olleet etukäteen viisaita ja tarkastanut mistä kyseinen osoite löytyy. Päästyämme perille kello 9.11 ei paikalla ollut ketään. Hetken pälyiltyämme koputtelimme oveen ja samoihin aikoihin noin 150 senttinen välittäjä puuskutti paikalle. 
Välittäjä oli täysin rikki kun ei ollut löytänyt parkkipaikkaa läheltä. 

Astuttuamme sisään leijaili nenään 
uskomaton käry, se oli jokin itämainen suitsuke, siis aivan karsee haju. Asunto on katutasossa ja sieltä löytyy oma takapiha. Sisälle asuntoon tullaan olohuoneen kulmasta. Olohuoneen jälkeen pitkulaisessa kämpässä tulee ruokailuosuus ja keittiö. Keittiöstä jatkuu käytävä, jonka varralla on Tuomaksen huone ja perällä minun huone  ja wc/suihku. Asunto oli totuttua tasoa heikompi, mutta hinta, sijainti ja muu tarjonta teki tästäkin asunnosta välttävän luukun 6kk opiskelua varten. Pieniä rikkoutuneita paikkoja löytyi mm keittiökaapit, vaatekaapit, ikkuna ja wc/suihkutilat. Päätimme kuitenkin sortua helpoimpaan ratkaisuun ja
ottaa lukaalin käyttöömme. Välittäjä kyyditsi meidät toimistolleen papereita täyttämään, joita olikin muutama. 10min täyttelyn jälkeen piti maksaa takuu vuokra 6vko ja 2vko vuokra käteisellä. Nostimme summan ja maksoimme takuut. Saimme 4 sivuisen listan kaikista huonekaluista ja tavaroista jotka asunnosta pitäisi löytyä. Sekä asunnon sähköyhtiön, jonne piti ilmoittaa muutostamme.

Paluumatkalla poikkesimme ostamaan pre-paid liitymät. Paikallinen puhelinkauppias kyseli mistä olimme kun selvitimme suomeksi mikä liitymä olisi paras. 
Saatuaan tietää meidän olevan Suomesta huudahti ukko iloisena NOKIA. Poistuttuamme kaupasta tuumailimme että ukkopaha mahtaa selvittää seuraavan viikon kaikille asiakkaille että hämpäs myi suomalaisille liittymät. Ei muutakun onnee ja pitkää ikää sillekin vaarille vaan!! Seuraava päivä olikin Ausralian kansallispäivä ja näin vapaapäivä kaikille. Muutimme ja hyvästelimme urhean hotellimme ja suuntasimme uuteen osoitteeseen.

Laskettuamme kaiken muun, poislukien keittiön täsmäsi saamamme tavaralista melkein. Joitain puuttui ja jotain oli liikaa. Tuomas olikin jo ehtinyt aloittaa laukun purkamisen, kun itse taasen keskityin kaikkeen muuhun, kuten tv:n surffaukseen, löhöömiseen ja virheiden, sekä epäkohtien kuvaamiseen. Tosiaan otin noin 25 kuvaa kaikesta mikä oli rikki tai paskanen tämä toimisi todistusaineistona 
jos meillä tulee epäselvyyksiä oliko jokin rikki valmiiksi vai olemmeko me rikkoneet. Keittiö olikin juttu sinänsä kun siellä ei täsmännyt juuri mikään. Iltapäivällä lähdimme viettämään kansallispäivää oluen merkeissä paikallisen sillan alle(Harbour Bridge). Olimme käsityksessä että jossin vaiheessa sillalla olisi ilotulitus. Siinä aurinkoa ottaessa paikalle pöllähti luokkakaverimme Kaisa ja Anu. Illan viiletessä siirryimme 
tyttöjen kämpille odottelemaan ilotulitusta, koska meillä oli karmiva haju kämpillä ja muutto allekirjottaneella "hiukan" vaiheessa, en ollut siis aloittanutkaan.Ilotulitusta kuitenkaan ei koskaan tullut, toikkaroimme kämpille ja yöpuulle suoraan. Aamulla uutisissa näimme mahtavat ilotulitukset, jotka olivat olleet sitten jossain muualla kuin tuolla siltapahasella.nyyh.

Puolitoista viikko on kulunut huippunopeasti ja koulun alku häämöttää uhkaavasti reilun viikon päästä. Ens viikoks ollaan menossa 1000km päähän Byron Bayhin Anun ja Kaisan kanssa viettään viimestä lomaviikkoa. Aluks eksyttiin joka kulmaan, sitten päätettiin ostaa kunnon kartta.  750 sivusen Sydneyn karttakirjan kanssa ei olla enää eksytty, jos sen muistaa ottaa  mukaan. Kirjasta löytyy kaikki kadut, joten sillä on 
oikeasti helppo ja kätevä suunnistaa. Pankkitili on avattu paikalliseen pankkiin ja tiliin on kortit, joita on hyvä käyttää jokopäiväisessä elämässä. Jännä asia on muutes kuinka tarkkaan myyjät tarkastaa nimikirjotuksen kortin  takaa. Siitä meikäläinen joutunee kärsimään vielä tulevina viikkoina. Netti on kaupungin kattava langatonverkko, tällähetkellä 512/128 ja 12G latausraja hintaan 89$ kk. On kuitenkin suunniteltu vaihtavamme sen 1mt/512 jotta aikuisviihde latautuisi yönaikana.

Beachillä ollaan poikettu päivän verran. Meillä oli kovat odotukset rantaa kohtaan, olihan tästä jo ehditty tekemään oma hengenpelastajista kertova sarjakin ja kaikki ne huippu surffarit. Nooh ranta ei  ehkä ollut niin suuri kuin oli odotettu, "normi" etelän ranta, noin 1km ja ihmisiä noin 1000. Päätarkoitus tuli kuitenkin toteutettua eli uimassa on käyty, muutama pari maitorauhasia nähty ja kunnolla palanut hipiä.

P.S kuvia tulee kun saan jossain nettikahvilassa laitettua, tän hetkisellä omalla netillä aivan toivotonta.

-Ville

435095.jpg
Oluella Harbour Bridgen alla.

435164.jpg
Taajama

435225.jpg
JEE me ollaan Australiassa

435263.jpg
Lukaalimme muonituskeskus. Jos keittiöstä puuttuu pari laatikkoa niin kertooko se
räväkästä menneisyydestä vai käytännöllisyydestä?

435249.jpg
Olkkari, huomioi isoisän tuolit á 1000$

435184.jpg
Hmmm..... Olikohan tää se Sampsan saunan laajennus vai...